» It-sensors login » Kundapplikationer » Mitecs analysprogram
     
 
» Mitecs marknadsfokus
» Kvalitetssystem
» Historia
» Nyhetsarkiv
» Väderstationen
 

Du är här: Om Mitec / Nyhetsarkiv

Katrina – Mitec bland de utvalda

Svensk – amerikanska handelskammaren South Central i Mississippi har bett Svenska innovativa företag om förslag på produkter och teknik som kan vara till hjälp vid upprensningen efter orkanen Katrina. Mitec är ett av de 14 företag vars förslag antagits.


Mitec levererar kompletta mät- och övervakningssystem för fjärrövervakning av vattennivåer, pH, konduktivitet, turbiditet och andra miljöparametrar. Systemen baseras på små batteridrivan mätstationer vilka använder GSM/GPRS för överföring av mätdata till Internet och kundens eget datorsystem.

Lösningarna är väl beprövade och används i miljöapplikationer av bl.a. Svensk Kärnbränslehanering, Vägverket och Banverket och industri företag som Munters Torkteknik och Hägglunds Drives.

Utrustningen kan installeras i fält av driftspersonal, den levereras nyckelfärdig och levererar mätdata direkt. Mätstationerna är batteridrivna och använder GSM-nätet. Detta gör systemet oberoende av fasta el- och telenät vilket är en förutsättning i katastrofområden.

Via de globala telenäten kan utrustningen startas upp direkt från Sverige vilket dramatiskt minskar installationskostnaderna och användarna får mätdata direkt via Internet utan fördröjning.


« Visa alla nyheter
Publicerad 2005-09-22, 08:55
Uppdaterad 2005-09-22, 14:11

     
 
 

Mitec Instrument, Box 25, 661 21 Säffle
Besök. och leveransadress: Hantverkaregatan 4,
661 30 Säffle
Telefon: 0533 689370, E-post: info@mitec.se