» Mitecs marknadsfokus
» Kvalitetssystem
» Historia
» Nyhetsarkiv
 

Du дr hдr: Om Mitec / Mitecs marknadsfokus

Mitecs marknadsfokus

Mitec grundades 1982 i Säffle. 1984 introducerade vi en av marknadens första moderna dataloggrar och sedan dess har vi fortsatt att utveckla och marknadsföra innovativa lösningar för mätning och datainsamling.

Vi vägrar sälja ”svarta lådor”!

Redan från början har vi haft en helhetssyn och arbetat med totallösningar – våra system är baserade på universella instrument kombinerade med ett brett program av mätgivare, kommunikationslösningar och mjukvara för analys och presentation av mätdata. Vi har nu också en mättjänst på Internet för de som föredrar att outsourca arbetet med mätning och presentation av mätresultatet.

Sedan genombrottet för GSM och Internet i slutet av 1990-talet har vi utvecklat våra produkter till robusta och praktiska system för fjärrövervakning i olika applikationer. Liksom tidigare är vår specialitet strömsnål teknik vilket gör våra nya GSM-loggrar helt unika och anpassade för installation i krävande fältapplikationer.

Mitecs produkter utvecklas och tillverkas i Sverige. Under åren har våra dataloggersystem blivit kända för tillförlitlighet och noggrannhet liksom för intuitivt och enkelt handhavande.

Vår filosofi är: "Mitec gör kunskap av mätdata".

Marknadsfokus

Mitecs mät- och övervakningssystem är universella och används i många olika applikationer.

Inom den växande marknaden för fjärrövervakning fokuserar vi på miljömätningar och strategisk maskinövervakning, "condition monitoring".

Inom portabel datainsamling fokuserar vi på el-/energimätningar, drift och underhåll, industri och process samt inomhusklimat.

Utvecklingsstrategi

Vår produktutveckling bygger även fortsättningsvis på vår stabila bas av strömsnål utrustning för mätutrustning och övervakning. Efter hand som ny kommunikationsteknologi utvecklas integreras denna in i våra system. Vi arbetar kontinuerligt med utveckling av mätgivare och IT för att möta olika marknaders ökande krav. 
 
 
     
 
 
Mitec Instrument AB
Örngatan 6
654 65 Karlstad
Besök/leverans: Hantverkaregatan 4, 661 30 Säffle
Besök/leverans: Välsviksleden 208, 656 39 Karlstad
Telefon: 070-624 08 80
E-post: info@mitec.se