» It-sensors login » Kundapplikationer » Mitecs analysprogram
     
 
» Mitecs marknadsfokus
» Kvalitetssystem
» Historia
» Nyhetsarkiv
» Väderstationen
 

Du är här: Om Mitec / Nyhetsarkiv

Nyhet! Mät med din telefon

Har du någon gång önskat att du kunde ha direkt koll på din mätning när du jobbar ute i fält?
Den nya generationen av smartphones eller PDA:er, har gjort det möjligt och nu lanserar Mitec marknadens första mätportal för mobiltelefoner.Med ett klick på telefonen surfar du till din privata webbplats på www.mitecmobil.se där du kan se kurvor och mätvärden direkt från dina Mitec GSM/GPRS-loggrar och mätstationer.

Mitecs nya mobilportal mitecmobil.se bygger på Mitecs befintliga system it-sensors.com som automatisk samlar in dina mätdata och presenterar på din privata webbsida. Mitecs internet tjänst it-sensors.com används av en rad företag och organisationer som Munters Torkteknik, Vägverket, Nalco Chemicals och Stora Enso både i Sverige och i utlandet. Applikationer varierar från generell dataloggning till totalövervakning av maskininstallationer och råvarulager.

– Den nya generationen av smarta mobiltelefoner eller PDA är utmärkt för denna applikation, säger Bertil Olsson, Mitecs grundare och VD.
– Mobilen har man alltid med sig och man slipper bekymmer när man kan kolla kritiska trender när som helst.

Senaste mätdata är tillgänglig både via Mitecs nya mobilportal www.mitecmobil.se och Mitecs etablerade Internetportal www.it-sensors.com. Som tillägg finns SMS tjänst som larmar när något oförväntat händer – en kunds kemikalie cistern behöver snabb påfyllning, en maskin behöver snabbt åtgärd, en viktig vattennivå är för hög eller låg. SMS:et inkluderar en länk så man kan titta direkt på tillhörande diagram för att se sammanhanget och fatta rätt beslut.

– Allt som går att mäta med en givare kan användas så det är klart det finns många olika applikationer hos våra kunder, säger Bertil Olsson.
– En eller fler givare kopplas helt enkelt till en robust kompakt mätlogger med inbyggt batteri och modem. Den kan man ställa ut i princip var som helst där det finns GSM täckning, elnät eller solceller behövs inte.

Mitecs mätstationer i SatelLite 60-serien är helt trådlösa, och använder GPRS och GSM. Olika modeller finns för inomhus och utomhus applikationer, de flesta är standard produkter som är mycket lätta att installera och kräver väldigt lite underhåll.

För att använda Mitecs mättjänst på Internet behöver man tillgång till en vanlig dator med Internet Explorer. Den nya mobil mätportalen kan användas på alla s.k. PDAs eller ”Smart Phones” som QTEK familjen, Nokia Communicator, Sony Ericsson, Palm, HP-Ipaq etc.

« Visa alla nyheter
Publicerad 2005-12-14, 09:04
Uppdaterad 2005-12-14, 09:04

     
 
 

Mitec Instrument, Box 25, 661 21 Säffle
Besök. och leveransadress: Hantverkaregatan 4,
661 30 Säffle
Telefon: 0533 689370, E-post: info@mitec.se