» Telematik
   » Grundvatten
   » Dammövervakning
   » pH/konduktivitet
   » Vind-/väderstation
   » Småskalig vattenkraft
   » Maskinövervakning
 

Du дr hдr: Applikationer / Telematik / pH/konduktivitet

Trådlös övervakning av pH och konduktivitet

Trådlös övervakning av pH och konduktivitet

Trådlös pH-mätning

Vid mätpunkten installeras kompakta mätstationer tillsammans med givare för pH, redox eller konduktivitet. Mätning sker kontinuerligt och informationen lagras i mätstationens lokala minne. Givarna finns både som tvåtrådstransmitter och med separat förstärkare och de levereras kompletta med kablar och mekanik. Mitecs mätstationer strömförsörjer givarna från det inbyggda batteriet och tack vare Mitecs teknik räcker vanliga stavbatterier upp till ett halvt år.

Internet eller egen mätserver

Mätdata överförs till mätserver via GSM-nätet för presentation på Internet på www.it-sensors.com. Du får då grafik och statistik direkt i Internet Explorer. Med denna tjänst sköter Mitec drift och underhåll av systemet till en låg fast kostnad.
Du kan också ha en egen mätserver installerad på det lokala nätverket. Servern sköter då all trafik och levererar mätvärden till er egen databas för vidare export till styr- och övervakningssystem. Mätservern kan även vara helt fristående eftersom den har egna inbyggda grafik- och statistikfunktioner.

Larm med SMS

Mätstationerna har SMS-funktioner och vid kritiska nivåer överförs larm direkt till en eller flera mobiltelefoner. När du vill kan du också begära mätvärden till telefonen.

 

  Trådlös övervakning av pH och konduktivitet

Kundcase
Banverket
     
 
 
Mitec Instrument AB
Örngatan 6
654 65 Karlstad
Besök/leverans: Hantverkaregatan 4, 661 30 Säffle
Besök/leverans: Välsviksleden 208, 656 39 Karlstad
Telefon: 070-624 08 80
E-post: info@mitec.se